eur:
393.64
usd:
360.51
bux:
71921.04
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
A rendőrség által elkerített terület a londoni Leicester téren elkövetett késes támadást követően 2024. augusztus 12-én. A támadásban egy 11 éves lány és egy 34 éves nő sebesült meg, az elkövetőt a hatóságok őrizetbe vették.
Nyitókép: MTI/AP/PA/James Manning

London turistaközpontjában késeltek, gyilkossági kísérlet a vád

Egy kislányra és édesanyjára támadt egy késes férfi, a gyermeket sebesítette meg.

Gyilkossági kísérlettel vádolták meg kedden azt a férfit, aki előző nap késsel megsebesített egy gyereket a londoni Leicester Square-en. A 32 éves, Ioan Pintaruként azonosított vádlott kedden jelenik meg a westminsteri bíróság előtt. Jelenleg előzetes letartóztatásban van. Szúró- és vágófegyver birtoklása miatt is felelősségre fogják vonni.

Az első hírek szerint a kislány 34 éves édesanyja is megsebesült a támadásban, de később kiderült, hogy a nőn kislánya vére volt - tájékoztatott a brit rendőrség.

A támadás a brit főváros turisták körében népszerű központjában történt. A kislány sebei nem voltak életveszélyesek. A rendőrség szerint nem terrortámadás történt, és a feltételezett elkövetőnek nincsenek bűntársai. A rendőrség szerint a férfi vélhetően nem ismerte áldozatait.

(A nyitóképen: A rendőrség által elkerített terület a londoni Leicester téren elkövetett késes támadást követően 2024. augusztus 12-én.)

Címlapról ajánljuk
Dagad az olimpiai tornabotrány, az amerikaiak nem nyugszanak bele az ítéletbe

Dagad az olimpiai tornabotrány, az amerikaiak nem nyugszanak bele az ítéletbe

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szerint a szabályok nem teszik lehetővé, hogy újravizsgálják a párizsi olimpián a női tornászok talajdöntőjében történteket, még akkor sem, ha meggyőző új bizonyítékok állnak rendelkezésre, így Jordan Chiles nem kapja vissza az ötkarikás bronzérmét.

Visszaváltási rendszer: alapvető változásokat kérnek a kereskedők

A kereskedők szerint több változtatás is kellene ahhoz, hogy jól működjön a július elsején elindult visszaváltási rendszer. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy problémás a betétdíjak elszámolása a MOHU és a kereskedők között, illetve a kisebb boltokba telepített automaták sokszor nem működnek, aminek típushiba lehet a hátterében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×