eur:
394.03
usd:
360.75
bux:
72352.07
2024. augusztus 12. hétfő Klára
Police officers at the scene in Leicester Square, London, as a man has been arrested after an 11-year-old girl and 34-year-old woman were stabbed. Picture date: Monday August 12, 2024. (Photo by James Manning/PA Images via Getty Images)
Nyitókép: James Manning/PA Images via Getty Images

Megkéseltek egy nőt és egy kislányt London központjában

A két sérültet kórházba szállították, egy férfit pedig letartóztattak.

Újabb késelés történt az Egyesült Királyságban, hétfőn egy nőt és egy kislányt támadtak meg Londonban – írja a Sky News nyomán az Index. Az esetet követően a két sérültet a helyszínen ellátták, majd egy kórház traumaközpontjába vitték.

A Metropolitan Police később közölte, hogy egy férfit őrizetbe vettek. „Nem hisszük, hogy lenne másik gyanúsított” – írta a rendőrség az X-en közzétett bejegyzésében. A londoni mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatott, hogy délelőtt 11.36-kor érkezett hozzájuk a bejelentés, hogy késelés történt a Leicester Square-en.

Ismeretes, július 29-én több embert, köztük gyerekeket késeltek meg az észak-angliai Southport városában. Többeket kórházba szállítottak, három gyermek pedig belehalt a sérülésekbe. A hatóságok múlt csütörtökön közölték, hogy a támadásban megsérült összes gyermeket kiengedték a kórházból.

A támadás zavargásokat váltott ki az Egyesült Királyságban. Az esetet követő napon szélsőjobboldali zavargók autókat és kukákat gyújtottak fel Southportban, téglákkal dobáltak meg egy helyi mecsetet és megrongáltak egy helyi kisboltot. Azóta több száz embert őrizetbe vettek.

Az egyelőre ismeretlen indítékú késes támadást ruandai bevándorlóknak a walesi fővárosban, Cardiffban született 17 éves fia követte el. A merénylőt a rendőrség őrizetbe vette gyilkosság és gyilkossági kísérleti gyanújával.

Címlapról ajánljuk

Faragó Tamás: a magyar vízilabda kreativitásban ennél sokkal többet tud – összegzés

Érem nélkül zárta a magyar vízilabdasport a párizsi olimpiát. A férfiak a negyedik, a nők az ötödik helyen végeztek. Faragó Tamás olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót, a Nemzet Sportolóját kértük összegzésre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 12. 18:29
×
×
×
×