eur:
394.13
usd:
360.7
bux:
72352.07
2024. augusztus 12. hétfő Klára
Nyitókép: Unsplash.com

Kemény hangú üzenetet kapott Irán, a szövetségesei sem maradtak ki

Emmanuel Macron, Keith Starmer és Olaf Scholz előbb megdicsérte Katart, Egyiptomot és az Egyesült Államokat a tűzszünetért folytatott fáradhatatlan munkájukért, majd közölte, hogy Iránt és a szövetségeseit tekintik felelősnek, ha ez a folyamat ismét zátonyra futna.

Közös közleményben szólította fel Iránt és szövetségeseit az Izrael elleni támadások felhagyására a brit kormányfő, a német kancellár és a francia elnök. A közleményt a brit miniszterelnöki hivatal hozta nyilvánosságra – írja a hvg.hu.

A dokumentum első részében Emmanuel Macron, Keith Starmer és Olaf Scholz előbb megdicsérte Katart, Egyiptomot és az Egyesült Államokat az Izrael állam és a Hamász közötti tűzszünetért folytatott fáradhatatlan munkásságukért, majd kijelentette, hogy a harcoknak véget kell vetni, és a Hamász fogságában lévő túszokat haladéktalanul szabadon kell engedni.

A közlemény második részében a három európai vezető felszólította Iránt és a szövetségeseit, hogy hagyjanak fel az Izrael elleni támadásokkal, mert ezzel a konfliktus eszkalációját kockáztatják, továbbá azt is kijelentették, hogy ha a mostani tárgyalások megfeneklenének, azért is Iránt tartják majd felelősnek.

A Hamász politikai szárnyát vezető Iszmail Hanije teheráni meggyilkolását követően az iráni vezetés bosszút esküdött Izrael ellen, és hetek óta lebegteti egy válaszcsapás lehetőségét, sőt még Szijjártó Péterrel is megüzenték Izraelnek, hogy támadni fognak.

Címlapról ajánljuk

Faragó Tamás: a magyar vízilabda kreativitásban ennél sokkal többet tud – összegzés

Érem nélkül zárta a magyar vízilabdasport a párizsi olimpiát. A férfiak a negyedik, a nők az ötödik helyen végeztek. Faragó Tamás olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót, a Nemzet Sportolóját kértük összegzésre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Nem bírnak Ukrajnával az oroszok, sorra lövik ki a csúcsfegyvereket Kurszk körül - Háborús híreink hétfőn

Nem bírnak Ukrajnával az oroszok, sorra lövik ki a csúcsfegyvereket Kurszk körül - Háborús híreink hétfőn

Az orosz Rybar katonai blog által közzétett vasárnapi térkép szerint az orosz csapatoknak még mindig nem sikerült megállítani Ukrajna kurszki offenzíváját. A harcokban csúcsmodern fegyverek, orosz KA-52 Aligator helikopterek és ukrán Abrams harckocsik is hullanak. Moszkva eközben Csasziv Jar környékén igyekszik áttörni az ukrán védelmet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×