eur:
394.41
usd:
357.77
bux:
71447.26
2024. augusztus 14. szerda Marcell
April 8, 2011 - A Dutch F-16AM armed with AIM-120 AMRAAM and AIM-9 Sidewinder missiles during a combat air patrol sortie in support of Operation Unified Protector over the Mediterranean Sea close to Libya.
Nyitókép: Gert Kromhout/Stocktrek Images / Getty Images

Nagy mennyiségű harci eszközt küld a háborúba az USA

Húszmilliárd dollár értékű fegyver eladását hagyta jóvá Izraelnek az amerikai kormány.

Húszmilliárd dollár (7153 milliárd forint) értékű fegyver, egyebek mellett vadászgépek és rakéták eladását hagyta jóvá Izrael számára az Egyesült Államok - jelentette be kedden az amerikai külügyminisztérium.

A fegyverarzenálban több mint 50 F-15 vadászgép és közép-hatótávolságú levegő-levegő AMRAAM rakéta, 120 mm-es harckocsilőszer, továbbá nagy robbanóerejű gránátok és taktikai járművek is szerepelnek. A fegyverek azonban elsősorban hosszú távon segítik Izrael harcképességét, mivel a szerződések teljesítése évekig tart majd. A legkorábbi szállítmányok csak 2026-ban várhatóak Izraelben.

Az amerikai külügyminisztérium a fegyvereladásról kiadott közleményében hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államok elkötelezett Izrael védelmében, és Amerika számára alapvető fontosságú, hogy segítsen Izrael erős védelmi képességeinek fejlesztésében és fenntartásában.

A Biden-kormányzat igyekszik egyensúlyban tartani Izrael támogatását az amerikai törvényhozóknak és közvéleménynek a gázai polgári áldozatok növekvő száma miatt egyre fokozódó aggodalma és a fegyverszállítások korlátozására való felszólításai közepette.

Címlapról ajánljuk
Nyomozók lepték el az óbudai önkormányzatot, őrizetben a polgármester

Nyomozók lepték el az óbudai önkormányzatot, őrizetben a polgármester

Szerda reggel őrizetbe vették Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét abban az összehangolt akcióban, amelyben csaknem 50 nyomozó vesz rész. A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények ügyében nyomoz, több helyszínen, köztük az óbudai önkormányzat épületében és a polgármester otthonában is házkutatást tartanak. Az óbudai önkormányzat együttműködik a hatóságokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Amerikai elnökválasztás 2024: hevesen bírálta Donald Trump kampányát a rivális párttársa

Amerikai elnökválasztás 2024: hevesen bírálta Donald Trump kampányát a rivális párttársa

Az idei republikánus előválasztás során Donald Trumppal szemben utoljára talpon maradó elnökjelölt-aspiráns, Nikki Haley interjút adott a Fox News adásában, ahol kijelentette: fordulatra van szükség a párt kommunikációjában. Elmondása szerint ő kezdettől fogva Kamala Harrisszal szemben indult, mert úgy vélte, ő lesz a demokraták végső jelöltje - írja a Hill. Haley korábban úgy nyilatkozott, az Egyesült Államok következő elnöke nő lesz, méghozzá vagy ő, vagy Kamala Harris; ha pedig Trumpot indítja a pártja, és nem őt, Harris lesz a nyertes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×