eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Kamala Harris amerikai alelnök az amerikai felsőoktatási intézmények sportolóit összefogó szervezet, a National Collegiate Athletic Association (NCAA) rendezvényén a washingtoni Fehér Ház déli szárnyánál 2024. július 22-én. Kamala Harrisnak ez az első nyilvános szereplése azt követően, hogy Joe Biden elnök július 21-én visszalépett az elnökjelöltségtől és támogatta őt a demokraták elnökjelöltjeként Donald Trump korábbi elnökkel és republikánus elnökjelölttel szemben. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Hivatalos: Kamala Harris indul csatába Donald Trump ellen

Most bólintottak rá a demokraták. A jelenlegi amerikai alelnöknek nem volt ellenjelöltje. Az elnökválasztás novemberben lesz.

Hivatalosan is Kamala Harris, Joe Biden alelnöke lett az amerikai demokrata párt elnökjelöltje - írja a BBC alapján a Telex.

A párt formális jelölőgyűlése most hozta meg a hivatalos döntést, Kamala Harrisnek nem volt ellenjelöltje. Joe Biden a közelmúltban lépett vissza, maga helyett alelnökét ajánlva a jelölőknek.

Kamala Harris az USA első fekete női elnökjelöltje, ahogyan az első dél-ázsiai gyökerekkel rendelkező női elnökjelölt is. Ha győz a választáson, az első női elnök lesz, 2016-ban Hillary Clinton hiába próbálkozott ugyanezzel – épp Donald Trumppal szemben.

Az 59 éves Harris Kaliforniában, Oaklandben született. Érdekesség még, hogy nyugati államból a demokraták még nem jelöltek elnökaspiránsnak senkit.

Harris hamarosan alelnökjelöltjét is megnevezi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×