eur:
395.98
usd:
367.27
bux:
74016.19
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje a republikánusok elnökjelölő országos gyűlésén a Wisconsin állambeli Milwaukee Fiserv Forum sportcsarnokában 2024. július 15-én. Két nappal korábban merényletet kíséreltek meg Trump ellen, a lövés a fülét érte.
Nyitókép: MTI/EPA/Allison Dinner

Donald Trump visszakérdezett Kamala Harris származásával kapcsolatban

A jelenlegi alelnök időközben vitára hívta a volt elnököt.

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump a fekete bőrű újságírók chicagói összejövetelén vett részt, ahol egy riporter kérdésére Kamala Harris származását kérdőjelezte meg – írja az Index a CNN cikke alapján.

„Mindig is indiai származású volt, és csak az indiai örökséget népszerűsítette. Nem tudtam, hogy fekete, egészen néhány évvel ezelőttig, amikor történetesen fekete lett, és most azt akarja, hogy feketeként ismerjék. Szóval nem tudom, vajon indiai vagy fekete? Én bármelyiket tiszteletben tartom, de ő nyilvánvalóan nem, mert végig indiai volt, aztán hirtelen fordulatot vett, és fekete lett” – mondta Donald Trump.

A CNN szerint

Trump megjegyzései emlékeztetnek a múltban a fekete bőrű politikai riválisok ellen elkövetett hasonló támadásaira, beleértve azokat az éveket, amikor azokat a hamis, egyes vélemények szerint rasszista összeesküvés-elméletet terjesztette, hogy Barack Obama korábbi elnök nem az Egyesült Államokban született.

Kamala Harris édesanyja indiai, édesapja jamaicai, mindketten az Egyesült Államokba vándoroltak. Harris a kaliforniai Oaklandben született, és a washingtoni Howard Egyetemre járt. Ő az első női, az első fekete és az első ázsiai–amerikai alelnök.

Címlapról ajánljuk

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×