eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs
Orbán Viktor miniszterelnök (k) előadást tart a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2024. július 27-én. Mellette Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j).
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Szijjártó Péter: mostanra betelt a pohár

Élesen reagált a lengyel külügyi államtitkár a szombati tusnádfürdői beszédre. A reakció bebizonyítja annak a magyar mondásnak az igazságát, amely úgy szól: fáj az igazság - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap közzétett Facebook-bejegyzésében.

"A lengyel-magyar testvériség megőrzésének szándékával hosszú ideig tűrtük a mostani lengyel kormány provokációit és képmutatását, mostanra azonban betelt a pohár" - írta a miniszter.

Miközben ugyanis a mostani lengyel kormány azért bírál és vádol minket, mert Oroszországból importálunk - az ország működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges - kőolajat, addig ha jól megnézzük az egyik legnagyobb orosz olajipari vállalat vásárlóinak listáját, akkor azon bizony ott találjuk a lengyeleket is. Ezzel nem is lenne semmi baj, mert az energiaellátásnak végső soron fizikai alapjai vannak, viszont ha ez már így alakult, akkor nem kellene képmutatónak lenni és nem kellene másokat vádolni - fogalmazott Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Itt a banki rangsor: ezek most Magyarország legjobb lakossági hitelei

Itt a banki rangsor: ezek most Magyarország legjobb lakossági hitelei

Aki jogosult rá, annak számára a 11 millió forintig felvehető kamatmentes babaváró hitel, az 50 millióig felvehető, legfeljebb 3%-os kamatozású CSOK Plusz vagy a 15 millió forintig felvehető 3%-os falusi CSOK-hitel verhetetlen ajánlatnak számít. Most azonban megnéztük azt is, mi van azokkal, akik ezekre nem jogosultak: milyen kamatokat és törlesztőrészleteket ajánlanak a kereskedelmi bankok az ő számukra, illetve azoknak, akik az említett lehetőségekhez képest tovább nyújtózkodnának? Bemutatjuk a legkedvezőbb piaci kamatozású lakáshiteleket és személyi kölcsönöket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×