eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
2024 tusványos
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Itt visszanézheti Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszédét - videó

A miniszterelnök a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen szólalt fel, vázolva a következő évekre, évtizedekre vonatkozó terveit, nemzetstratégiáját is.

Orbán Viktor egyebek mellett arról beszélt, hogy az európai politika összeomlott, az Ukrajnában zajló háború kapcsán a kontinensnek fel kell ébrednie (a tanulságokat pontokba szedve hosszan részletezte), ugyanis 500 éve nem látott változások jönnek a világban.

A folyamatoknak Magyarország is a nyertese lehet, de ehhez számos dologra szükség van a kormányfő szerint. A helyzetre való felkészülés jegyében nagyvonalakban ("vésővel") elkészült már egy 2030-nál messzebbre tekintő magyar nagystratégia, ezen még finomítani szükséges, mondta, majd vázolta, miként tervezik megvalósítani ezt a nagyívű stratégiát a keleti és a nyugati világközpont közötti térben való aktív részvétellel.

A beszédről frissülő cikkben tudósítottunk, ezt itt olvashatja vissza, alább pedig a helyszíni videó látható a háromrészes beszéddel és a kérdésekre adott válaszokkal.

Címlapról ajánljuk
Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Gémesi Csanád: Az igazságtalanságot mindig nehezen viselem

Egyetlen tussal kapott ki a legjobb 16 között a tunéziai Faresz Ferzsanitól a magyar kardozó, aki rendkívül csalódott volt a vereség után.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×