eur:
393.3
usd:
362.84
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Az orosz elnöki sajtószolgálat felvétele Vlagyimir Putyin orosz elnökről a Moszkvát Szentpétervárral összekötő M11 Néva autópálya bővítéseként megépült észak-tveri elkerülőút átadási ünnepségén a nyugat-oroszországi Tveri területen 2024. július 16-án.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szputnyik pool/Vjacseszlav Prokofjev

Vlagyimir Putyin az Ukrajnától elfoglalt területek sorsáról beszélt

Nagy erőkkel zajlik az orosz munka az érintett régiókban.

Vlagyimir Putyin elnök egy, az Ukrajnától elcsatolt területek társadalmi-gazdasági fejlődéséről tartott szerdai tanácskozáson azt hangoztatta, hogy "az új régióknak" 2030-ra el kell érniük az összoroszországi életszínvonal-szintet a meghatározó mutatókban.

Ezeken a területeken több mint 3000 kilométernyi utat hoztak rendbe, és 62 többemeletes lakóház épült. Az elnök szerint az elmúlt két év alatt a "szövetségi megrendelők" több mint 19 ezer létesítményen végeztek munkálatokat, az orosz bankok pedig több mint félezer fiókot és irodát nyitottak.

Szerdán az ukrán sajtó az ukrán katonai hírszerzésre hivatkozva arról cikkezett, hogy számítástechnikai szakembereknek rövid időre sikerült megzavarniuk az orosz bankrendszert, valamint a mobiltelefon- és internethálózatot kedden reggel. Orosz felhasználók a hackertámadás következtében órákon át nem tudták használni például az internetbankos szolgáltatásokat, vagy a kártyás fizetés lehetőségét. Szerdára azonban a hibát már elhárították.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×