eur:
390.83
usd:
360.08
bux:
73619.94
2024. július 23. kedd Lenke
ATLANTA, GEORGIA - JULY 22: Delta passengers try to find their bags after cancelled and delayed flights at Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport on July 22, 2024 in Atlanta, Georgia. Delta Airlines cancelled over 700 flights on Monday due to the Crowdstrike software update, making up more than half of the flight cancellations in the U.S. (Photo by Jessica McGowan/Getty Images)
Nyitókép: Jessica McGowan/Getty Images

Még mindig nem ért véget a pénteki IT-krach, tanúskodnia kell a CrowdStrike vezérének

Egy biztonsági szoftver hibás frissítése miatt álltak le légitársasági, banki, egészségügyi és más rendszerek.

Az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottsága előtt kell tanúskodnia a július 19-én globális informatikai leállást okozó CrowdStrike vezérigazgatójának, George Kurtz-nak – írta a Washington Post híre alapján a 24.hu.

Azért hívták be, mert a cég biztonsági szoftverének hibás frissítése által előidézett incidens tartós következményekkel jár a lakosságra nézve, ezért az amerikaiak megérdemlik, hogy részletesen megismerjék, miként került sor a hibára, és milyen enyhítő lépéseket tesz a jövőbeli esetek megelőzésére a CrowdStrike.

A cég vezetőjének berendelésében az is közrejátszott, hogy a technikai hiba teljes körű megoldására még hétfőre sem került sor: az amerikai Delta légitársaság jelezte, hogy három nappal az összeomlás után is sok a járattörlés.

Beszámolók szerint a Delta több mint 700 járatot törölt hétfőn, ami az Egyesült Államokban a járattörlések több mint felét tette ki.

(A nyitóképen: a Delta utasai 2024. július 22-én a Georgia állambeli Atlantában található Hartsfield-Jackson Atlanta Nemzetközi Repülőtéren, amint a járattörlések és késések okozta felfordulásban próbálják megtalálni a csomagjaikat. )

Címlapról ajánljuk
Itt a friss döntés az alapkamatról

Itt a friss döntés az alapkamatról

Az előző kamatdöntő ülést követően Virág Barnabás, az MNB alelnöke azt mondta: júniustól új szakasz következik a monetáris politikában, ebben az időszakban a jegybank számára érdemben szűkebb mozgástér áll rendelkezésre az alapkamat csökkentésére.

Uniós pénz blokkolásával válaszol Magyarország az ukrán olajleállítási lépésre

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy interjúban számolt be a magyar döntésről azután, hogy Kijev egy szankciós intézkedéssel leállította az orosz Lukoil Ukrajnán áthaladó szállításait. Ez hazánkon kívül Szlovákiát is érzékenyen érinti, a két ország közösen fordult az Európai Bizottsághoz, de ezen kívül további lépések jönnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×