eur:
394.04
usd:
363.84
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár
Nyitókép: Pexels.com

Kibertámadás miatt újból leállt néhány Microsoft-program

Az Outlook és a Minecraft videójáték átmeneti leállását kibertámadás okozta - állapította meg a Microsoft vizsgálata.

A problémát azóta sikerült megoldani, a cég szerint az előzetes vizsgálatok azt mutatják: a leállásért kibertámadás és az ellene való védekezés hiánya a felelős - írja a Telex a BBC tudósítására hivatkozva.

Mindez kevesebb mint két héttel azután történt, hogy a CrowdStrike informatikai hibája miatt 8,5 millió Windows-eszköz omlott össze. A probléma olyan léptékű volt, hogy világszerte repterek bénultak meg, repülőgépek maradtak a földön, járatokat töröltek, a vasúti szolgáltatás akadozni kezdett, de több nagy cég munkája és egyes tévéadások is leálltak.

Az legalább hamar kiderült most, hogy nem az egész világot érintő kibertámadás történt.

A jelenlegi incidens 10 órán keresztül tartott. „Míg a kiváltó esemény egy DDoS-támadás volt, a kezdeti vizsgálatok azt sugallják, hogy a védelmi eszközök inkább felerősítették a támadás hatását, mintsem enyhítették azt” – közöte a Microsoft. DDoS- vagy szolgáltatásmegtagadással járó támadásnak azt nevezzük, amikor a támadó nagy mennyiségű forgalommal áraszt el egy hálózatot vagy szervert azzal a céllal, hogy annak működését ellehetetlenítse.

A leállás érintette a Microsoft 365-öt (ezzel együtt olyan rendszereket, mint a Microsoft Office és az Outlook), illetve az Intune és Entra felhőszolgáltatás-rendszereket. Nem csak a Microsoft felületeivel volt azonban probléma, a hiba a cég platformjain alapuló szolgáltatásokat is érintette. A Cambridge Water (MyAccount, PayNow), az Őfelsége Bírósági és Közigazgatási Döntőbírósági Szolgálata (az angliai és walesi büntető-, polgári és családi bíróságok és törvényszékek igazgatásáért felelős) is akadozott, és a NatWest ügyfelei is problémákról számoltak be.

A cég az X-en elnézést kért a kellemetlenségekért.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×