eur:
390.55
usd:
359.83
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
Izrael légicsapásban megsemmisült házak romjai a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz menekülttáborra 2024. július 22-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Abdel Karím Hana

A Hamász rakétája csapódhatott egy gázai iskolába

A Hamász palesztin terrorszervezet Izraelre irányzott rakétája még a Gázai övezetben lezuhant, és Nuszeirat menekülttábor iskolájának épületén landolt - jelentette az izraeli hadsereg szóvivője kedden.

A közlemény szerint a Hamász több lövedéket indított a Gázai övezet déli részén fekvő biztonsági övezetből, al-Mavasziból Izrael felé, de ezek idejekorán, már az övezet középső részén landoltak, és egyikük eltalált egy iskolát a nuszeirati menekülttáborban.

Az izraeli hadsereg becslése szerint a Hamász és az Iszlám Dzsihád terrorszervezet rakétáinak mintegy ötöde még a Gázai övezetben földet ér, és civilek halálát okozza. Áldozatokról ezúttal nem számoltak be.

Az elmúlt napon az izraeli hadsereg ismét műveleteket kezdett az övezet déli részén, Hán-Júnisznál és Rafahban az ottani iszlamista fegyveres csoportok ellen. A légierő több mint ötven célpontot lőtt, fegyverraktárakat, megfigyelőállomásokat és a Hamász fegyvereseinek építményeit, valamint alagutakat - közölte a katonai szóvivő.

A Hamász kedden bejelentette, hogy a Hán-Júniszban újrakezdett hadművelet halálos áldozatainak száma nyolcvankilencre emelkedett. Emellett hatvannyolcan eltűntek, és további kétszázhatvanhárman megsebesültek. Jelentésük szerint a városban tizenhárom házat céloztak meg az izraeli erők.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Uniós pénz blokkolásával válaszol Magyarország az ukrán olajleállítási lépésre

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy interjúban számolt be a magyar döntésről azután, hogy Kijev egy szankciós intézkedéssel leállította az orosz Lukoil Ukrajnán áthaladó szállításait. Ez hazánkon kívül Szlovákiát is érzékenyen érinti, a két ország közösen fordult az Európai Bizottsághoz, de ezen kívül további lépések jönnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
Közeledik az orosz hadsereg Pokrovszk felé, balhé van az ukrán vezérkarban - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Közeledik az orosz hadsereg Pokrovszk felé, balhé van az ukrán vezérkarban - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Lassan, de biztosan nyomul előre az orosz hadsereg a Donbaszban, majdnem minden nap elesik egy kisebb falu a frontvonal környékén. Tegnap Lozuvackét foglalták el az oroszok, félúton vannak Avgyijivkától Pokrovszk felé. A helyzetet továbbra sem tudják stabilizálni a Donbasz ukrán védői. Közben Harkiv megyében is ér el az orosz hadsereg kisebb sikereket. Az ukrán vezetés egyre nyitottabbnak tűnik a tárgyalásokra. Mindeközben orosz lapok arról írnak: orosz ellenzéki vezetők puccskísérletet szerveznek a Putyin-vezetés ellen. A kedvezőtlen frontvonali események miatt egymásnak esett az ukrán katonai vezérkar és az Azov gárdista dandár. Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×