eur:
394.11
usd:
355.53
bux:
0
2024. augusztus 19. hétfő Huba
Dmitrij Medvegyev volt kormányfő, az orosz biztonsági tanács és a kormányzó Egységes Oroszország párt elnöke érkezik egy moszkvai szavazóhelyiséghez 2020. június 25-én. Ezen a napon megkezdődött Oroszországban az országos szavazás az orosz alkotmány módosításáról, amely elfogadása után a hivatalban lévő elnök esetében eltörli az újraválaszthatósága eddigi korlátozását, valamint konkrét állami szociális kötelezettségvállalási elemeket vezet be, és módosít a hatalmi ágak kölcsönös viszonyán is. A választási és az egészségügyi hatóságok úgy döntöttek, hogy a torlódás és a koronavírus fertőzésveszélyének csökkentése érdekében a voksolást hét napra húzzák szét, a járványügyi előírások szigorú betartása mellett.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Jekatyerina Stukina

Dimitrij Medvegyev már biztosra veszi Donald Trump győzelmét

Az egykori orosz elnök is véleményezte a Donald Trump elleni merényletkísérletet. Úgy véli, ezzel gyakorlatilag eldőlt, ki fogja megnyerni a novemberi választást.

A korábbi államfő, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese elmondta, hogy Donald Trumpot már most ki lehetne kiáltani a közelgő amerikai elnökválasztás győztesének - írja a TASzSz orosz hírügynökség híradása nyomán az Index.

Dimitrij Medvegyev hivatalos X-oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben már egyértelműen győztesnek nevezi meg a republikánus elnökjelölt-aspiránst, de azt is hozzátette, hogy ennek meghiúsulására az egyetlen elképzelhető forgatókönyv, ha megölik Trumpot.

Donald Trump július 13-án szombaton tartott nagygyűlést a pennsylvaniai Butlerben, amikor egy 20 éves fegyveres egy közeli épület tetejéről több lövést is leadott a pódium felé. A volt amerikai elnök fülét súrolta egy lövedék, csak könnyebben sérült meg, viszont a nézőtéren egyvalaki meghalt, ketten pedig életveszélyesen megsérültek. A hatóság lelőtte a merénylőt, az FBI belföldi terrortámadásként kezeli az ügyet.

Címlapról ajánljuk
A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás
csalfaság

A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója. Hozzátette: felmérésük alapján mind az érzelmi, mind a testi hűség nagyon fontos a magyarok számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 19. 20:10
×
×
×
×