eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
Mesterlövészek lövéseket adnak le a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án, miután a rendezvényen Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszéde közben lövések dördültek. A politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. A támadásban egy néző azonnal meghalt, miután fejbe lőtték, ketten pedig  életveszélyesen megsebesültek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.
Nyitókép: MTI/AP/Gene J. Puskar

"Hősként halt meg" - tudják, hogy ki volt a Donald Trump elleni merénylet áldozata

Egy 50 éves férfi a lányát és feleségét védte a testével amikor a lövöldözés elkezdődött.

Azonosították azt a férfi, aki megalt az amerikai exelnök elleni merénylet során. Nővére a Facebookon azt írta: A PA Trump-gyűlés a bátyám, Corey Comperatore életét követelte. Az egy ember iránti gyűlölet elvitte annak az embernek az életét, akit a legjobban szerettünk. Ő egy hős volt, aki megvédte a lányait.

Az elhunytról így emlékezett meg lánya, Allyson a közösségi médiában:" Egy igazi szuperhősként halt meg. Nem fogják elmondani, hogy milyen gyorsan földhöz vágta anyukámat és engem. Nem fogják elmondani, hogy megvédte a testemet a felénk érkező golyótól."

Josh Shapiro, Pennsylvania kormányzója azt mondta, Comperatore hősként halt meg, amikor a családjára vetette magát, hogy megvédje őket a golyózáportól. Azt mondta, Comperatore önjelölt "lányos apuka" és tűzoltó volt - idézi at economx.hu a DailyNews-t.

Donald Trump gyűlésén a sürgősségi osztály egyik orvosa elárulta, hogyan végzett újraélesztést Comperatore-on, miután eltalálta egy, a volt elnöknek szánt golyó. „Valaki kiabálta, hogy meglőtték, így odamentem. Azt mondtam, hogy a sürgősségi osztály orvosa vagyok. Hadd segítsek. A férfi megpördült, beszorult a padok közé, fejlövést kapott”.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: átveheti a fekete pestis helyét a majomhimlő, elsősorban gyerekek az áldozatok

Rusvai Miklós: átveheti a fekete pestis helyét a majomhimlő, elsősorban gyerekek az áldozatok

Példátlan mértékben növekszik a majomhimlős megbetegedések száma Afrikában, az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett ki. Rusvai Miklós víruskutató szerint elkerülhetetlen, hogy az afrikai terjedés után Európában is nagyobb számban jelenjen meg a fertőzés. Egy oltás megszűnése mellett a rágcsálók is fontos szerepet játszanak a vírus fennmaradásában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×