eur:
395.69
usd:
360.05
bux:
72229.47
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Megható mondatok Donald Trump lányától

Donald Trump lánya, Ivanka is posztolt a merényletről.

Ivanka Trump szerint édesanyja, ai 2 éve halt meg, tegnap őrangyalt játszott - vette észre a privatbankar.hu.

Azt írta közösségi médiában, hogy "azt hiszem, tegnap éjjel ő vigyázott apára, amikor az életére törtek. Minden nap hiányzik, és imádkozom a család és a barátok biztonságáért, amelyet hátrahagyott.”

Melania Trump, az volt elnök felesége is megszólalt a férjét ért merénylet után. A korábbi first lady kemény szavakkal bírálta férje támadóját az X-en közzétett nyilatkozatában. Közleményében úgy fogalmazott: amikor Trumpot találat érte, megfordult a saját és közös fiuk fejében, hogy életük pusztító változáson mehet át. Ezzel arra utal, ha Donald Trumpot szerencsétlenebb helyen érte volna a találat, az akár az életébe is kerülhetett volna.

Megjegyezte, a támadás után nem számít, hogy ki melyik pártnak a tagja, ugyanis végső soron mindenki ember, és össze kell tartaniuk. Egyúttal jelezte: a változás elkezdődött – bár azt nem jelezte, mit ért ez alatt - írja a nyugatifeny.hu.

A merénylő otthona

Közben átkutatták a merénylő otthonát is, és beszéltek a családjával. A hatóságok szerint a rendőrség több bejelentést is kapott gyanús csomagokról a lövöldözés közelében, ezért bombatechnikusokat küldtek ki. A rendőrök várhatóan még órákon át dolgoznak terepen - értesült a The Wall Street Journal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×