eur:
394.83
usd:
367.74
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Alice Weidel, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt társelnöke a párt kongresszusán Essenben 2024. június 29-én.
Nyitókép: Alice Weidel, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt társelnöke a párt kongresszusán Essenben 2024. június 29-én. MTI/EPA/Fabian Strauch

Újraválasztották az AfD társelnökeit a német párt tisztújító kongresszusán

Újraválasztották Tino Chrupallát és Alice Weidelt, az Alternatíva Németországért (AfD) társelnökeit a jobboldali német párt szombaton Essen városában tartott tisztújító kongresszusán.

A két politikus további két évre kapott megbízatást. Ellenjelöltek nem voltak a párt vezetői tisztségére. Az AfD delegátusai nem sokkal korábban jelentős többséggel döntöttek arról, hogy a párt megtartja a társelnöki rendszert, bár a pártszabályzat lehetővé tenné az egyszemélyes vezetést is.

Chrupalla a küldöttek 82,72 százalékának támogatását kapta, míg a két évvel korábban tartott pártkongresszuson 53,4 százalékot. Chrupalla 2019 novembere óta társelnöke az AfD-nek, Alice Weidellel 2022 óta vezeti közösen a pártot.

Weidel a voksok 79,77 százalékát szerezte meg (míg 2022-ben 67,3 százalékát). Az Olaf Scholz kancellár vezette német kormányhoz intézve szavait így fogalmazott a pártkongresszus megnyitóján: "Kedves kormány, tűnj el végre, nyiss utat az új választások előtt!".

Az AfD a június 9-én tartott németországi európai parlamenti (EP-) választásokon a második helyen végzett 15,9 százalékkal, ami az eddigi legjobb eredménye.

Essen, 2024. június 29.
Tino Chrupalla (j) és Alice Weidel, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt társelnökei a párt kongresszusán Essenben 2024. június 29-én.
MTI/EPA/Fabian Strauch
Tino Chrupalla (j) és Alice Weidel, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt társelnökei a párt kongresszusán Essenben 2024. június 29-én. MTI/EPA/Fabian Strauch
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Növekszik az oltásellenes szülők száma, és egyre több támadás éri a gyermekorvosokat a kötelező oltások beadása miatt – figyelmeztet a Magyar Orvosi Kamara (MOK). A kamara tucatnyi olyan esetről értesült, amikor szülők egy erre alakult szervezet segítségével pert indítottak orvosok ellen. Havasi Katalin, a Gyermekorvosok Társaságának főtitkára szerint a csecsemőkori kötelező oltások bevezetése előtt minden ötödik gyermek meghalt egyéves kora előtt - számolt be a RTL.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×