eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Gázai övezet, 2024. január 7.Izraeli légicsapás Gázában 2024. január 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Izrael megölte a Hamász egyik magas rangú katonai vezetőjét

A Hamász katonai szárnyának, az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádoknak a főparancsnoka légicsapás áldozata lett.

A hírről beszámoló BBC emlékeztetett, Marwan Issa a Hamász legmagasabb rangú vezetője, aki a háború október 7-i kezdete óta életét vesztette.

Izraeli médiabeszámolók szerint Issát a múlt héten a Gáza középső részén található Nuseirat menekülttábor alatti alagútkomplexum elleni csapásban ölték meg. A palesztin szervezet egyelőre nem kommentálta az értesülést.

Az Európai Unió, amely felvette a Hamász-vezetőt a terrorizmus feketelistájára, közvetlenül kapcsolatba hozta őt a csoport által vezetett október 7-i támadással, amely 1200 ember halálát okozta.

(A nyitókép illusztráció, egy korábbi Gázai övezeti légi csapás látható rajta.)

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×