eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Caroline Purser/Getty Images

Szép csendben éledezik a német légiforgalom

A repülésbiztonsági személyzet pénteki figyelmeztető sztrájkját követően az érintett repülőtereken újraindult a légi közlekedés - erősítette meg szombaton a német dpa hírügynökség kérdésére a sztrájkot szervező Verdi szakszervezet szóvivője.

"A sztrájk a tervek szerint zajlott, és mostanra véget ért" - fogalmazott a szóvivő. "Nagyon elégedettek vagyunk a dolgok menetével, azért is, mert ez volt az első alkalom, hogy sztrájkba léptünk néhány repülőtéren" - tette hozzá.

Az érintett repülőterek honlapjain nem jelentek meg késések vagy járattörlések. Néhány repülőtéren már pénteken újraindult a járatforgalom.

A Verdi szakszervezet a dortmundi, a weezei, a drezdai, a lipcsei/hallei, a hannoveri és a karlsruhei/baden-badeni repülőtér légiközlekedés-biztonsági alkalmazottait szólította fel figyelmeztető sztrájkra.

A Verdi a munkabeszüntetéssel igyekszik a március 20-i következő tárgyalási forduló előtt növelni a munkáltatókra gyakorolt nyomást. A tét a biztonsági szolgáltatásokat ellátó magánvállalatok mintegy 25 ezer alkalmazottjának bére és munkakörülménye. Ezek a cégek a szövetségi rendőrség megbízásából ellenőrzik az utasokat, a személyzetet és a poggyászokat a biztonsági terület bejáratainál. A Verdi és a légiközlekedés-biztonsági vállalkozások szövetségi érdekképviselete, a BDLS az eddigi öt tárgyalási forduló során nem jutott megállapodásra a reptérüzemeltetőkkel.

A légiközlekedés-biztonsági személyzet figyelmeztető sztrájkjának a végével nehéz hét zárult le a német légiforgalomban. A biztonsági személyzet figyelmeztető sztrájkja csütörtökön gyakorlatilag leállította Berlin, Hamburg, Stuttgart, Karlsruhe/Baden-Baden és Köln/Bonn repülőtereinek forgalmát, a hét elején pedig a Lufthansa légiutas-kísérőinek egy része is sztrájkba lépett.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×