eur:
394.93
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Floridában találkozik jövő héten Orbán Viktor és Donald Trump

Utoljára 2022 augusztusában találkoztak.

Jövő héten floridai birtokán fogadja Orbán Viktort Donald Trump, a találkozót a magyar miniszterelnök kezdeményezte – írja a HVG a The New York Times cikkére hivatkozva.

A lap megkérdezte a Fehér Házat, hogy Orbán Joe Bidennel is tervez-e találkozni, de azt írták, hogy a Nemzetbiztonsági Tanács nem tud ilyen tervről. A cikkre Trump kampánycsapata egyelőre nem reagált.

A magyar miniszterelnök és a volt amerikai elnök legutóbb 2022 augusztusában találkozott Trump New Jersey-i golfklubjában. Orbán Viktor az utóbbi időben lelkesen támogatta Donald Trumpot, aki nemrég egy kampánybeszédében méltatta a magyar kormányfőt, majd Európa legkeményebb emberének nevezte.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×