eur:
385.86
usd:
355.16
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
A tajvani légierő helikopterei repülnek formációban egy invázióellenes gyakorlatozáson az északnyugat-tajvani Hszincsuban (Hsinchu) 2023. szeptember 21-én. Három nappal korábban a tajvani hadsereg kilenc kínai hadihajót és 103 katonai repülőgépet észlelt Tajvan partjai közelében.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Kínai léggömbök Tajvan felett

Tajvan védelmi minisztériuma vasárnap közölte, hogy két egymást követő napon összesen nyolc kínai léggömböt észlelt a sziget környékén.

A védelmi minisztérium szerint a szombaton észlelt léggömbök 12 000 láb (3658 méter) és 35 000 láb (10 668 méter) közötti magasságban voltak. A tárca szerint a léggömbök közül hat átrepült Tajvan szigete fölött.

Szombaton hat kínai katonai repülőgépet és négy kínai haditengerészeti hajót is észlelt a sziget közelében a minisztérium.

Kínai vadászgépek szinte naponta repülnek be Tajvan légvédelmi övezetébe, ami rendszerint kiváltja a tajvani légierő válaszlépését.

Katonai elemzők szerint a léggömbök felbocsátása része annak a taktikának, amelynek célja Tajvan zaklatása, amellett, hogy Kína harci repülőgépeket és hadihajókat is küld a sziget körüli térségbe.

Kína szakadár tartományának tekinti az 1949 óta önálló kormányzattal rendelkező Tajvant, és soha nem zárta ki, hogy akár erővel is kész megvalósítani az újraegyesítést.

Címlapról ajánljuk

Török Ferenc: nem hiszem, hogy ezt lehetett volna ennél jobban csinálni

A kétszeres olimpiai bajnok az InfoRádióban elmondta: nagyon büszke arra, hogy tagja lehetett a veretlenségét hét éven keresztül megőrző férfi öttusacsapatnak, szövetségi kapitányként pedig a gyerekeiként tekintett a sikert sikerre halmozó Martinek János, Fábián László, Mizsér Attila trióra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×