eur:
394.99
usd:
367.8
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Pexels.com

Világelső lett az Airbus

Nagy az Airbus megrenelésállománya: a légitársaságok sorban állnak a gépekért. A franciaországi központú európai gyártó növeli termelését, de a minőség az elsődleges szempont.

Az év első két hónapjában 79 repülőt szállított az Airbus, ebből 49-et februárban, és a termelés hónapról hónapra nőni fog az év hátralévő részében, elérve a 800 darabot, ami 65 repülővel több, mint tavaly.

Tavaly az Airbus 2094 kereskedelmi repülőre kapott megrendelést, főleg Ázsiából és más feltörekvő piacokról, elsősorban keskenytörzsű és közepes méretű gépekre. Ezzel a várólista 8598 darabra emelkedett, vagyis a jelenlegi gyártási szinten 10 évre való megrendelése van az immár világelső gyártónak, míg a Boeing csak 528 gépet szállított tavaly és 1576 új rendelést kapott – írja a novekedes.hu.

A Boeing esetében külön hátrányt jelent, hogy az amerikai légiközlekedési hatóság korlátozta az idei gyártást, mivel januárban egy ajtó leszakadt az Alaska Airlines egy Boeing 737 Max 9 típusú gépéről.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×