eur:
393.6
usd:
364.45
bux:
71838.58
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Egy férfi megy az árvízzel elöntött utcák egyikén a kaliforniai Santa Barbarában 2024. február 4-én. Kalifornia óceáni partvidékén csaknem 370 ezer háztartás maradt áram nélkül a térséget elért, jelentős széllel és súlyos esőzéssel járó viharzóna miatt.
Nyitókép: MTI/EPA/Erick Madrid

A közelmúlt legdrámaibb időjárása fenyegeti Los Angelest – videó

Kalifornia óceáni partvidékén csaknem 370 ezer háztartás maradt áram nélkül a térséget elért, jelentős széllel és súlyos esőzéssel járó viharzóna miatt vasárnap.

A helyi illetékesek arra számítanak, hogy az áramszünet további területekre is kiterjed hétfő reggelig, mert a szél fokozatosan erősödik.

Az amerikai meteorológiai szolgálat (National Weather Service) azt közölte, hogy a komoly csapadékot szállító viharzóna „a közelmúlt legdrámaibb időjárású napjait” hozza Los Angeles városába, ami azt jelenti, hogy keddig szinte a teljes évi csapadékmennyiség hullik le a térségben, ami villámáradásokat okozhat. A várt 120-250 milliméternyi csapadékot megelőzte a csütörtökön lehullott 60 milliméter. Los Angelesben az éves átlagos csapadékmennyiség 300 milliméter.

A viharzóna miatt már vasárnap délelőtt mintegy 100 repülőjáratot töröltek San Francisco repülőterén, valamint több száz késésről érkezett jelentés.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×