eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Gyertyát és virágok a prágai Károly Egyetem főépülete előtt 2023. december 22-én, miután az előző nap az egyik hallgató lövöldözött az épületben, és tizennégy embert megölt, huszonötöt megsebesített. A támadó is életét vesztette, de egyelőre nem tudni, hogyan.
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Egy apa és csecsemője megölésével is gyanúsítják a prágai lövöldözőt

A lövöldöző házában talált fegyverrel öltek meg egy fiatal apát és egy csecsemőt egy Prága melletti erdőben.

A ballisztikai vizsgálat bebizonyította, hogy a Prágától keletre fekvő Klánovicei erdőben egy hete meggyilkolt két embert ugyanazzal a fegyverrel lőtték le, amelyet abban a házban találtak, ahol a prágai belvárosban álló Károly Egyetem bölcsészkarán lövöldöző férfi lakott egy Hostoun nevű faluban - közölte péntek délután a cseh rendőrség az X mikroblogportálon.

A rendőrség korábban is feltételezte, hogy kapcsolat van a két eset között, de amíg ez be nem bizonyosodott, rendkívüli óvintézkedéseket vezettek be a Klánovicei erdőben.

Médiajelentések szerint a klánovicei áldozatok egy harminckét éves férfi és a kéthónapos kislánya.

Tizennégy ember - közöttük a lövöldöző - halt meg a csütörtöki tragédiában, egy áldozat pedig a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

A rendőrség két napon át kutatott a Klánovicei erdőben a kettős gyilkosság ügyében. Több régióból több száz - közöttük kutyás és lovas - rendőr vett részt a keresésben, de nem bukkantak ott rejtőzködő emberre, aki veszélyes lenne.

Ales Strach, a prágai rendőrség életvédelmi osztályának nyomozója péntek reggel közölte, hogy a bölcsészkari lövöldözés feltételezett elkövetője egyben a klánovicei gyilkosság egyik gyanúsítottja is.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×