eur:
392.43
usd:
362.02
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Ferenc pápa (fehérben) jelenlétében leleplezik a a betlehemi jászolt a vatikáni VI. Pál-csarnokban 2019. december 5-én. A római katolikus egyházfő kihallgatáson fogadta a Szent Péter-bazilika előtt felállított venetói karácsonyfa és trentinói betlehem adományozóit.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

Tilos lesz tiltani a betlehemezést

Olaszországban büntetni fogják azokat az iskolákat, ahol nem állítanak betlehemet.

A jobboldali olasz kormány most benyújtott törvényjavaslata szerint védeni kell az ország kulturális gyökereit, a karácsonyi és húsvéti hagyományokat - írja az mno.hu.

Azok az iskolaigazgatók, akik az elmúlt évekhez hasonlóan a sokszínűségre hivatkozva igyekeznek a keresztény tradícióktól eltávolítani ezeket, pénzbüntetésre számíthatnak.

A továbbiakban tilos elutasítani a szülők, tanulók vagy diákszervezetek kezdeményezését, amely a karácsony és a húsvét megünneplésére vonatkozik, ilyenek lehetnek betlehemes játékok, karácsonyi koncertek vagy más, ünnepi hagyományt megelevenítő rendezvények.

A baloldali ellenzék és az oktatási szakszervezetek fel vannak háborodva.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×