eur:
398.07
usd:
360.14
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltenek meg egy fecskendőt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2022. augusztus 5-én. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.
Nyitókép: MTI/Krizsan Csaba

215 millió Covid-vakcinát semmisítenek meg, milliárdok mennek a kukába

Legalább négymilliárd euró értékben semmisítenek meg Covid-vakcinákat az EU-tagállamok – írja a Politico.

A hvg.hu írja a külföldi alap alapján, hogy a mintegy 215 millió dózisra tehető oltóanyagot még a járvány csúcsidőszakában vásárolták, ráadásul ez a mennyiség a portál szerint még csak a jéghegy csúcsa.

Az EU országainak másfél milliárd dózisnyi oltást szállíttattak le (ez több mint három adag minden egyes uniós állampolgárnak) és ezek egy jó része már használhatatlan.

Az unió állampolgáronként 0,7 dózist dobott ki eddig,

a fejenkénti legtöbbet Észtország, a második helyen pedig Németország áll,

utóbbi mennyiségi szinten viszont abszolút listavezető a maga 83 millió kukázott adagjával.

A pontos szám azért nem ismert, mert vannak olyan tagállamok, mint például Franciaország, Lengyelország, vagy éppen Magyarország, amelyek nem voltak hajlandók elárulni, hogy mennyi vakcinát dobtak ki az elmúlt egy év folyamán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Irán megtámadta Izraelt, súlyos háború jöhet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Irán megtámadta Izraelt, súlyos háború jöhet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint hétfő este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák, kedd délután pedig megérkezett a figyelmeztetés: Irán is válaszcsapásra készülhet. Kedd este meg is kezdődött az iráni támadás, egész Izraelben szólnak a szirénák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×