eur:
395.02
usd:
367.08
bux:
71507.87
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Osztrák rendőrök ellenőrzik a járműveket az osztrák-szlovák határon az ausztriai Berg határátkelőhelyen 2022. szeptember 29-én, miután az osztrák rendőrség elkezdte az előre meghirdetett szúrópróbaszerű ellenőrzést a migránsok és az embercsempészek kiszűrése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Már nem csak az embercsempészek aggasztják a „sógorokat”

Az illegális bevándorlás fokozódása miatti aggodalomból Ausztria két hónappal meghosszabbítja az ellenőrzést Csehországgal közös határán – közölte az osztrák belügyminisztérium Bécsben szombaton.

Gerhard Karner miniszter a közleményben leszögezte, hogy az ellenőrzésre az embercsempészekkel szembeni fellépés mellett a nemzetközi színtéren tevékenykedő szélsőségesek elleni küzdelem érdekében is szükség van.

A minisztérium arra is emlékeztetett, hogy a cseh, a szlovák, a magyar és a szlovén határon jelenleg rendszeresek az ellenőrzések, de intenzív felügyelet alatt áll Ausztriában az olasz, a német, a svájci és a liechtensteini határtérség is.

Az osztrák–cseh határon október közepén vezettek be rendszeres ellenőrzéseket. Az intézkedés két hónapra szólt, a jövő hét elején hatályát vesztette volna, ezért kellett meghosszabbítani.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×