eur:
394.93
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Az izraeli kormánytól túszalku és tűzszünet megkötését követelő transzparenst tart fel egy tüntető Tel-Avivban 2023. november 21-én. Reggelre virradóan a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet tűzszüneti megállapodást kötött Izraellel ötven izraeli túsz szabadon engedéséről négynapos fegyverszünet, izraeli börtönökben fogva tartott palesztinok elengedése, és humanitárius segélyek fejében. Izraeli bejelentés szerint november 23-án érkezhetnek Izraelbe az első túszok a Hamász fogságából.
Nyitókép: Ariel Schalit

Magyar is van az elengedett Hamász túszok között

Egy magyar állampolgársággal rendelkező nő is van a Hamász által szombaton szabadon bocsájtott túszok között - jelentette be a Facebookon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

"Immáron meg tudjuk erősíteni a jó hírt, miszerint az Izrael és a Hamász megállapodása alapján, a mai napon szabadon bocsájtott túszok között van egy magyar állampolgársággal rendelkező hölgy, aki már Izraelben tartózkodik és biztonságban van" - fogalmazott a miniszter.

Erről elsőként a hetek.hu számolt be. Ők azt írták: a 18 éves Noga Weiss és édesanyja Shiri Weiss is ott van azok között a túszok között, akiket a Hamasz második körben szabadon engedett.

Szijjártó Péter a katari kormánynak köszönte meg a segítséget-

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×