eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Videofelvételről készített kép, amelyen Derek Chauvin volt minneapolisi rendőr beszél perének ítélethirdetésén, meleltte az ügyvédje, Eric Nelson a Minnesota állambeli Minneapolisban 2021. június 25-én. Chauvint 22 és fél évi börtönre ítélték, amiért 2020 májusában, őrizetbe vétel közben megölte az afroamerikai George Floydot.
Nyitókép: MTI/AP/Bírósági TV pool

Megkéselték a börtönben a George Floyd halála miatt elítélt rendőrt

Derek Chauvin életveszélyesen megsérült, kórházba vitték.

Derek Chauvin az arizonai Tucson szövetségi börtönében töltötte büntetését. Egy rabtársa támadt rá és súlyosan megsebesítette – írja az AP.

A támadásról a börtön is beszámolt, de azt nem erősítették meg, hogy a volt rendőr az áldozat.

A HVG felidézi, hogy Chauvin ügyvédje korábban azt kérvényezte, hogy a férfit tartsák távol a többi rabtól, mert arra számított, hogy az elítélt rendőr a rabtársai célpontja lesz. Korábban Minnesotában Chauvint "nagyrészt a saját védelme érdekében" tartották magánzárkában.

Derek Chauvin Minneapolisban 2020. május 25-én, rendőrségi intézkedés során kilenc percig térdelt a megbilincselt, levegőért kapkodó George Floyd nyakán és hátán. Az erről készült felvétel az Egyesült Államokban tiltakozó hullámot váltott ki, és felszínre hozta a rasszizmus, a rendőrségi erőszak és a társadalmi egyenlőtlenségek problémáját.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 08:27
×
×
×
×