eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Friedland, 2016. április 4.Szíriai menekültek érkeznek a friedlandi fogadóállomásra a közép-németországi Göttingen közelében 2016. április 4-én. Ettől a naptól fogva az Európai Unió és Törökország között március 18-án megkötött megállapodás értelmében a görög hatóságok által elutasított menedékkérőket és a menedékjogi kérelem benyújtásától elzárkózó illegális határátlépőket visszaküldik Törökországba, az EU-tagországok pedig cserében átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyit a görög szigetekről visszaszállítanak Törökországba. (MTI/EPA/Swen Pförtner)
Nyitókép: Swen Pförtner

A menekült gyerekek Németországba özönlenek

Az Eurostat adatai szerint Németországba érkezett a legtöbb kiskorú, kísérő nélküli fiatal augusztusban. Második helyen Ausztria található.

2023 augusztusában 4465 kísérő nélküli kiskorú kért menedékjogot az Európai Unióban. Legtöbben szíriainak mondták magukat, 1540-en, Afganisztánból pedig 1420 jöttek.

Közülük Németországba 1250-en kerültek. A rangsorban második Ausztria 795 fővel, Bulgária a harmadik 735-tel.

Magyarországot nem említi ebben a kérdésben az Eurostat.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×