eur:
394.59
usd:
365.76
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Army soldiers advancing in combat.
Nyitókép: Michael Sugrue/Getty Images

Megszólalt a honvédség a Dél-Libanonban szolgáló magyar katonákról

Rákérdeztek, hogyan érintette az izraeli konfliktus (és az onnan érkező légicsapások) az ENSZ kötelékében szolgáló magyar katonákat.

Mint a Gázai övezet háború és a Hezbollahhal folytatott izraeli konfliktus kapcsán a nyilvánosságba is bekerült, 16 magyar katona teljesít szolgálatot a libanoni-izraeli határ közelében, az ENSZ Libanoni Békefenntartó Missziójában egy ír-lengyel zászlóalj lengyel századának lengyel-magyar szakaszában.

Később pedig bejárta a magyar sajtót egy ír lap cikke, amely szerint október 22-én a Dél-Libanonban szolgáló katonáknak, köztük magyaroknak is, óvóhelyre kellett vonulnia izraeli légicsapások miatt.

Az atv.hu-nak most a Honvédelmi Minisztérium válaszolt. Eszerint "az izraeli konfliktus miatt a dél-libanoni ENSZ-misszióban szolgáló magyar katonákat nem érte közvetlen támadás. A helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérjük, amennyiben szükséges, haladéktalanul intézkedünk hazahozatalukról".

A Dél-Libanonban szolgálatot teljesítő magyar katonák feladata egyébként a megfigyelés, a járőrözés valamint az együttműködés a libanoni hadsereggel.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×