eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Palesztinpárti tüntetők özönlik el a kifutópályát az orosz tagköztársaság Dagesztán székvárosa, Mahacskala repülőterén, miután menetrend szerinti járat értezett Tel-Avivból 2023. október 29-én. Az orosz légügyi hatóság, a Roszaviacija szerint néhány százan tüntettek a légikikötőnél a Gázai övezetben kirobbant izraeli-palesztin fegyveres konfliktus miatt. A tüntetők egy része az érkezési csarnokba behatolva a járattal érkezett utasokat kereste, ezért átmenetileg leállt a légiforgalom. A tüntetőket sikerült eltávolítani a repülőtérről.
Nyitókép: MTI/AP

Vlagyimir Putyin merész kijelentést tett

A nyugati különleges szolgálatok ügynökei ösztönözték Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a mahacskalai antiszemita zavargásokat a közösségi hálózatokon keresztül, egyebek között Ukrajna területéről.

Az orosz államfő ezt Novo-Ogarjovóban jelentette ki a dagesztáni zavargások és a közel-keleti konfliktus ügyében megtartott rendkívüli tanácskozáson.

"Nem vagyok biztos benne, hogy Kijev minden magas rangú nyugati pártfogója tudja, hogy mit csinálnak az alárendeltjeik, akik pogromokat szítanak Oroszországban" - mondta Putyin, aki hangsúlyozta, hogy az orosz biztonsági szolgálatoknak és a bűnüldöző szerveknek határozottan fel kell lépniük az ország alkotmányának védelme érdekében.

Kijevnek semmi köze az Izrael-ellenes zavargáshoz, amely az Oroszországhoz tartozó, túlnyomórészt muszlimok lakta Dagesztánban történt - közölte Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója.

A tisztségviselő azt írta, hogy a mahacskalai események, a spontán Izrael-ellenes akciók "a más országok és nemzetiségek elleni katonai agresszió oroszországi jóváhagyásának, valamint a polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök orosz dicséretének az eredménye".

Szergej Melikov, a Dagesztáni Köztársaság vezetője hétfőn újságíróknak Mahacskalában az előző nap kirobbant zavargásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy külföldről, egyebek között ukránbarát Telegram-csatornákon szítottak viszályt etnikumok és felekezetek között a régióban. Vasárnap este le kellett állítani a légiforgalmat a mahacskalai repülőtéren, mert több száz palesztinpárti tüntető hatolt be az egyik leszállópályájára, és a nemzetközi terminál területére. A behatolók egy Tel-Avivból menetrend szerint érkező járat utasait keresték, akiket izraeli menekülteknek gondoltak.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×