eur:
394.91
usd:
367.45
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Sebesültet visznek férfiak a szomáliai főváros, Mogadishu Sahafi nevű szállodájánál, ahol három, gépkocsiba rejtett pokolgép robbant 2018. november 9-én. Ez első adatok szerint 19 ember halt meg, köztük hat iszlamista támadó, tizenöten megsebesültek. A merényletet az al-Shabaab terrorszervezet vállalta magára.
Nyitókép: MTI/AP/Farah Abdi Varszame

Ötmillió dolláros vérdíjat tűzött ki Washington egy terroristavezérre

Az Egyesült Államok ötmillió dollár nyomravezetői díjat ajánlott fel Abukar Ali Adanért, aki az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet egyik vezetője - közölte kedden az amerikai külügyminisztérium.

A közlemény szerint az összeg annak jár, aki információval szolgál a nemzetközi terrorista tartózkodási helyéről vagy segít azonosítani a férfit. Abukar Ali Adan az Afrikában aktív terrorszervezet helyettes vezetője, előtte pedig éveken át az al-Shabaab katonai vezetője, emellett ő tartja a kapcsolatot az al-Kaida terrorhálózattal.

A nyomravezetői díjat az amerikai külügyminisztérium diplomáciai biztonsági szolgálata ajánlotta fel.

Abukar Ali Adant az amerikai külügyminisztérium 2018-ban minősítette különösen veszélyes nemzetközi terroristának, ami azzal járt, hogy zárolták minden vagyonát, amely az Egyesült Államok fennhatósága alá tartozott, és megtiltották minden amerikai állampolgár számára, hogy üzleti kapcsolatot tartson fenn vele.

Adant felelősnek tartják a Kenyában, Szomáliában, és a régió más országaiban elkövetett merényletekért.

Az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet 2008 óta szerepel az Egyesült Államok külügyminisztériumának nemzetközi terrorszervezeteket tartalmazó listáján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×