eur:
395.07
usd:
369.38
bux:
71775.54
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Az amerikai légierő egyik C-17-es Globemaster típusú szállítórepülőgépének hajtóművét nézi egy katona a 12. Aero India elnevezésű légi és űrtechnológiai szakkiállításon a dél-indiai Bangalorban 2019. február 21-én. A febuár 24-ig tartó négynapos légiipari szakkiállításon 30 ország több mint 350 gyártója mutatkozik be.
Nyitókép: MTI/EPA/Dzsagadis Nv

Hamis alkatrészeket találtak több légitársaság gépeinek hajtóműveiben

Már európai, amerikai és ausztrál légitársaságoknál is találtak beszerelve ilyeneket.

A repülőgép-alkatrészekre vonatkozó szigorú eljárásokat és dokumentációs kötelezettséget megkerülve, hamis tanúsítványokkal hozott forgalomba pótalkatrészeket a korábbi generációs Boeing 737-es és Airbus A320-as típusok CFM56-os hajtóműveihez a londoni székhelyű AOG Technics - írta az airportal.hu.

Azt egyelőre nem tudni, mennyi ilyen alkatrészt hozott forgalomba a cég, de már európai, amerikai és ausztrál légitársaságoknál is találtak beszerelve belőlük. Az érintett gépeket leállították és a problémás alkatrészek cseréjéig nem szállhatnak fel újra.

A 2015-ben alapított AOG Technics Airbus A320-asok és Boeing 737-esek alkatrészeire specializálódott. Utóbb a lap szerint a cég több munkatársáról és vezetőjéről az is kiderült, hogy az életrajzaikat meghamísították, nem rendelkeznek az abban feltüntetett szakmai gyakorlattal.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

A palesztin–izraeli konfliktus aktualitásairól, a Hezbollah és Libanon szerepéről, az amerikai elnökjelöltek Izraelhez fűződő kapcsolatáról és Ciprus kapcsán az Európai Unió lehetséges szerepéről is beszélt Szalai Máté Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Zajlik a forradalom a munkahelyeken, egyre nagyobb szerepet kapnak a nők Magyarországon

Zajlik a forradalom a munkahelyeken, egyre nagyobb szerepet kapnak a nők Magyarországon

A nők nem jobb vezetők, mint a férfiak, ahogy a férfiak sem jobbak, mint a nők, együtt tudnak jót elérni, mert más világlátásuk van – hangzott el az Egyenlítő Alapítvány mai eseményén, ahol a "Sokszínűség és Befogadás: Gyakorlati útmutató és Esettanulmányok" kutatást mutatták be. Az eseményen elhangzott, hogy egyre több az olyan cég Magyarországon, ahol a rugalmas munkavégzés, a családbarát juttatások és a nők vezetői pozíciókba segítése alapjaiban épül be a szervezeti felfogásba és működésbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 28. 10:58
×
×
×
×