eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Zseenbek Kulubajev kirgiz külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. július 24-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

"Mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján" - közölte Szijjártó Péter

Magyarország támogatja Türkmenisztán javaslatát az ENSZ-ben a Globális Biztonsági Stratégia kidolgozására, "mert mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban" - írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

"Mi, magyarok is - sajnos a világ számos nemzetével együtt - közvetlenül tapasztaljuk a háború jelentette kihívásokat és szenvedést. Az ENSZ-ben most fontos (lenne) minden olyan kezdeményezés, amely az Alapokmány megerősítését, a fegyveres konfliktusok békés, politikai úton történő rendezését, a háborúk megelőzésére irányuló diplomáciai erőfeszítések támogatását tűzi ki célul" - írta Szijjártó Péter miután telefonon egyeztetett Rashid Meredov türkmén külügyminiszterrel.

Hozzátette: Türkmenisztán mindezek gondolatok mentén tesz javaslatot az ENSZ-ben a Globális Biztonsági Stratégia kidolgozására, melyet Magyarország támogat. Mert mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban.

"Ma mindezt megerősítettem Rashid Meredov türkmén külügyminiszter-kollégának telefonbeszélgetésünk során" - zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×