eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Repülőgép katasztrófa Malajziában. Forrás: X / ourworld
Nyitókép: Forrás: X / ourworld

Drámai videón, amint egy repülőgép autópályába csapódik, két percre voltak a reptértől

A tragédia Malajziában történt és legalább tíz ember halálát okozhatta.

Két autós és a repülőgépen tartózkodó nyolc ember biztosan a tragédia áldozata lett. A kis gép Elmina város közelében, az autópálya mellett vágódott a földhöz és a robbanás ereje több járművet is elsodort.

A BBC úgy értesült, hogy a Beechcraft Model 390 üzleti jet éppen leszálláshoz készült, amikor a katasztrófa történt. A Reuters hírügynökségnek pedig a helyi rendőrfőnök azt nyilatkozta, hogy a landolás előtt két perccel megszakadt a rádiókapcsolat a légi irányítás és a pilóták között. Mint mondta, a gépről nem érkezett vészjelzés és engedélyt kaptak a leszállásra.

A Maláj Polgári Repülési Hatóság vezetője azt közölte, hogy a gép hat utasából és kétfőnyi személyzetből senki sem élte túl a becsapódást. Ugyanakkor egy szemtanú, - aki a közelben dolgozott - azt mondta, hogy több sebesültet is látott a lezuhant gép közelében.

A maláj légierő egyik nyugalmazott pilótája szintén tanúja volt a tragédiának. Neki az tűnt fel, hogy a gép rendellenesen repült, majd nem sokkal később hatalmas robbanást lehetett hallani. "Rohanni kezdtem a detonáció irányába, de amikor megláttam a roncsokat tudtam, már nem tehetek semmit."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×