eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott képen benzinkútnál ég tűz a dagesztáni főváros, Mahacskala közelében 2023. augusztus 14-én, miután robbanás történt a benzinkúttal szemben. Huszonhét ember életét vesztette, hatvanhat pedig megsérült.
Nyitókép: MTI/AP/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

Még több halott a benzinkút-robbanásban - szönyű képek érkeztek

Harmincöt ember életét vesztette, további 80 pedig megsérült, miután az Oroszországhoz tartozó Mahacskala határában robbanás történt egy benzinkútnál - közölték kedden délután a legfrissebb adatokat a dagesztáni hatóságok.

A hétfő éjjeli robbanásban Viktor Fiszenko, az orosz egészségügyi miniszter első helyettese szerint 16 gyerek sérült meg, tizenegy ember állapota súlyos. Fiszenko a történtek miatt Dagesztánba repült.

A lángok 600 négyzetméteren terjedtek el, a tűz elfojtása három és fél órájába telt több tucat embernek. A tűz hírügynökségi jelentések szerint a szomszédos járműszerelő műhelyben keletkezett, és onnan terjedt át a benzinkútra. A katasztrófavédelmi hatóságok szerint mintegy 40 környező épületben keletkeztek károk, a benzinkút és a szerelőműhely megsemmisült.

Mahacskala, 2023. augusztus 15.
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott képen benzinkútnál oltják a lángokat tűzoltók a dagesztáni főváros, Mahacskala közelében 2023. augusztus 14-én, miután robbanás történt a benzinkúttal szemben. Huszonhét ember életét vesztette, hatvanhat pedig megsérült.
MTI/AP/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma
Mahacskala, 2023. augusztus 15. A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott képen benzinkútnál oltják a lángokat tűzoltók a dagesztáni főváros, Mahacskala közelében 2023. augusztus 14-én, miután robbanás történt a benzinkúttal szemben. Huszonhét ember életét vesztette, hatvanhat pedig megsérült. MTI/AP/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

A töltőállomás nyolc üzemanyagtartályából kettő felrobbant. A helyszínről, egyebek között a közeli Globusz bevásárlóközpontból, evakuálták az embereket.

Szergej Melikov, az Oroszországi Föderációhoz tartozó Dagesztán Köztársaság vezetője kijelentette, hogy a robbanás a benzinkúttal szemben történt, annak "okát és természetét" tisztázzák. A Nyomozó Bizottság (SZK) a biztonsági előírások több ember halálát okozó megszegése címén indított büntetőeljárást.

Melikov később hangsúlyozta, hogy az emberi kapzsiság okozta a tragédiát. "Kapzsiság és zsugoriság áll a dolgok hátterében. Amikor emberek próbálják némi előnyért megszegni a biztonsági előírásokat. Egy szerelőműhely semmiképpen sem lehet egy benzinkút közelében. Már csak abból az okból sem, hogy a műszaki karbantartás hegesztési munkálatokat is magában foglal, egy töltőállomáson pedig gyúlékony folyadékokat és gázokat tárolnak" - hangsúlyozta.

Mahacskala, 2023. augusztus 15.
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott képen benzinkútnál dolgozik mentő a dagesztáni főváros, Mahacskala közelében 2023. augusztus 14-én, miután robbanás történt a benzinkúttal szemben. Huszonhét ember életét vesztette, hatvanhat pedig megsérült.
MTI/AP/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma
Mahacskala, 2023. augusztus 15. A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott képen benzinkútnál dolgozik mentő a dagesztáni főváros, Mahacskala közelében 2023. augusztus 14-én, miután robbanás történt a benzinkúttal szemben. Huszonhét ember életét vesztette, hatvanhat pedig megsérült. MTI/AP/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter utasítására orvoscsoport repült Mahacskalába. Alekszandr Kurenkov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős tárca vezetője elrendelte, hogy a rászoruló sérülteket szállítsák át moszkvai kórházakba. Ennek érdekében Mahacskalába vezényelt egy mentőorvosokat és pszichológusokat szállító Il-76-os repülőgépet.

Melikov gyásznapot rendelt el a régióban.

A balesetben meghalt áldozatok családjai egymillió rubel (jelenlegi árfolyamon 3,7 millió forint) fájdalomdíjban részesültek a helyi hatóságoktól.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. A történtek kapcsán részvétnyilvánító üzenetet küldtek a többi között Fehéroroszország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Türkmenisztán elnökei, valamint Kuvait emírje.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×