eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A 25. Cserkész Világtalálkozó résztvevőit elszállító buszok sorakoznak a helyszínen, a Dél-Korea délnyugati részén lévő Puan megyében 2023. augusztus 8-án. Dél-Koreában mintegy 40 ezer, a Cserkész Világtalálkozóra érkezett gyerek kimenekítésére készülnek a hatóságok a közelgő Khanun tájfun miatt. Az elnöki hivatal tudatta, hogy a fiatalok egy részét ideiglenesen Szöulban és környékén, szállodákban és egyéb épületekben helyezik el.
Nyitókép: MTI/EPA/Ri Hjun Vu

Felperzselte a nap, majd elöntötte a víz a világ cserkészeit Koreában

Több mint 200 magyart is menekíteni kellett a 25. cserkész világtalálkozóról a közelgő tájfun elől. A koreai vendéglátók nem voltak a helyzet magaslatán.

213 magyart is menekíteni kellett Dél-Koreában a 25. cserkész világtalálkozóról (jamboree) a közelgő tájfun elől - tudatta helyszíni információira hivatkozva az RTL.

A részvevők nehéz helyzetbe kerültek, a magyar kontingens PR-vezetője, Szabó Benedek szerint a koreaiak nem igazán készültek fel több tízezer ember fogadására, a higiéniás hiányosságok mellett vízből és élelemből sem volt megfelelő a mennyiség, miközben 35 fokos hőség tombolt. Volt, aki el is ájult. A területen ráadásul szinte egyáltalán nem volt fa vagy árnyék.

A televíziónak nyilatkozott a romániai magyar cserkészkontingens felelőse is, aki szerint a magyarokat azért nem érintette kritikusan a helyzet, mert hozzászoktak a legkülönfélébb táborozási körülményekhez, míg voltak olyan nemzeti csapatok, akik a kitelepítés előtt már hazamentek.

A magyar kontingens egy egyetemi kollégiumban várakozott a pénteki záróünnepségig, amelyre egy stadionban kerül sor.

Az Infostart helyszínről származó információi szerint több ezren hőgutát kaptak a találkozón - a terhelést a tábori kórház sem bírta -, a dzsembori sátrait pedig raklapokra verték, hogy ne a vízbe kelljen.

A hőséget követte a vihar miatti kitelepítés, emiatt az egész tábornak költöznie kellett.

A koreai helyszín a lengyel pályázattal (Gdansk) szemben főképp afrikai szavazatokkal nyerhetett.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×