eur:
392.25
usd:
361.86
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: BBC

Eltűnt egy turistautaztató tengeralattjáró a Titanic roncsai közelében

A bostoni rendőrség szerint folyamatban van a kutató-mentő akció.

Az Atlanti-óceánban eltűnt kis tengeralattjárót arra használták, hogy a Titanic roncsainak közelébe utaztassanak vele érdeklődőket - írja a BBC.

Az egyelőre nem ismert, hogy hány ember tartózkodott a fedélzetén, ha egyáltalán voltak utasai eltűnésének idején.

Bevett gyakorlat, hogy kisebb tengeralattjárók alkalmanként fizető turistákat és szakértőket visznek a mélybe a Titanic roncsainak megtekintésére.

A több napos kirándulások több tízezer dollárba kerülnek. Ezek része egy merülés is, mely során egészen a roncsok közelébe viszik az érdeklődőket. Ez utóbbi időtartama az ereszkedéssel és az ismételt emelkedéssel együtt nyolc óra.

A 37 éve felfedezett hajóroncs 3800 méter mélyen fekszik az Atlanti-óceán fenekén, Körülbelül 600 kilométerre található a kanadai Új-Fundland partjaitól.

Az utasszállító hajó, amely korának legnagyobbja volt, 1912-ben Southamptonból New Yorkba tartó első útja során jéghegynek ütközött. A fedélzeten tartózkodó 2200 utas és legénység közül több mint 1500-an haltak meg.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×