eur:
393.62
usd:
364.52
bux:
71863.47
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Légi felvétel összedőlt épületek romjairól a dél-törökországi Hatay tartományban 2023. február 7-én. Előző nap hajnalban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja az ötezret. Törökországban 4758 összedőlt épületből közel 8000 túlélőt mentettek ki.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Kilenc török birkózó vesztette életét a földrengésben

A nemzetközi szövetség (UWW) szombati beszámolója szerint kilenc török birkózó vesztette életét a földrengések miatt Kahramanmarasban.

A Törökország déli részén fekvő városban U20-as szabadfogású nemzetközi tornát rendeztek, amelyen a francia, a koszovói és az üzbég válogatott is részt vett. A külföldiek mellett 21 hazai versenyzőt is azonnal sikerült kimenekíteni, de többen a romok alatt ragadtak.

A mentésben a felnőtt török válogatott birkózói is önként a helyszínre siettek: az olimpiai bajnok Taha Akgül, a négyszeres világbajnok Riza Kayaalp és az Európa-bajnok Kerim Kamal is segített kihúzni sporttársait a törmelékek alól.

A legfrissebb adatok szerint eddig több mint 25 ezren haltak meg a Törökországot és Szíriát sújtó természeti katasztrófában.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×