eur:
392.23
usd:
362.43
bux:
72089.52
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Az orosz védelmi minisztérium által videófelvételről készített és 2023. január 13-án közreadott képen orosz tüzérek 152,4 mm-es Mszta-B önjáró lövegekkel tüzelnek a kelet-ukrajnai Donyecki területen. Az orosz védelmi minisztérium szerint az orosz erők elfoglalták a Donyecki területen fekvő Szoledar városát.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Drámai videó az elpusztult Szoledárból

Gyenyisz Pusilin, a Moszkva által Ukrajnától elcsatolt Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője járt a régióban.

A függetlenségét egyoldalúan kikiáltó, tavaly szeptemberben pedig illegálisan Oroszországhoz csatolt Donyecki Népköztársaság vezetője Szoledár városában járt, amelynek elfoglalását január 11-én jelentette be a küzdelmek oroszlánrészét vívó Wagner-csoport.

A Pusilin által a nyilvánosságra hozott videón látszik, hogy a - jellemzően orosz - tűzérségi támadások szinte a földdel tették egyenlővé a várost - írta a Portfolio.

Ukrajna még nem ismerte el Szoledár orosz kézre kerülését, és egy vasárnapi vezérkari jelentés szerint lövések érték pozícióikat a környéken.

(A nyitóképen: Az orosz védelmi minisztérium által videófelvételről készített és 2023. január 13-án közreadott képen orosz tüzérek 152,4 mm-es Mszta-B önjáró lövegekkel tüzelnek a kelet-ukrajnai Donyecki területen. Az orosz védelmi minisztérium szerint az orosz erők elfoglalták a Donyecki területen fekvő Szoledar városát.)

Címlapról ajánljuk
Így indult Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megbeszélése – videó

Így indult Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megbeszélése – videó

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kremlben fogadta Orbán Viktort, ahol sajtónyilvánosan váltottak egymással néhány szót.

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×