eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Védőruházatot viselő egészségügyi dolgozó mintát vesz koronavírustesztre egy pekingi szállodában, ahol fertőzöttek tartózkodtak a rájuk kiszabott kötelező karantén ideje alatt 2022. március 20-án. Kínában újabb városokat zárnak le a koronavírus-járvány legújabb hullámának megfékezése érdekében, emberek millióinak mozgását korlátozva. A kínai egészségügyi hatóság közlése szerint az ország szárazföldi részén március 19-én 1656, belföldi fertőzésből eredő Covid-megbetegedést regisztráltak.
Nyitókép: MTI/AP/Andy Wong

Kötelező tesztelést írnak elő az Egyesült Államokban a Kínából érkezők számára

Az Egyesült Államok kötelező koronavírus-tesztelést ír elő minden Kínából érkező utazóra.

Az intézkedés január 5-én lép életbe, és minden 2 évnél idősebb beutazóra érvényes, aki Kínából érkezik, és az amerikai állampolgárokra is vonatkozik. Az utazóknak két napnál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük, és azt a repülőgépre szállás előtt kell bemutatniuk.

Az Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ közleménye szerint a szigorítást a Kínában tapasztalt növekvő fertőzésszám miatt vezetik be, ugyanakkor arra hivatkozik, hogy kevés pontos és átlátható információ áll rendelkezésre a távol-keleti országból, az ott előforduló vírusvariánsokat is beleértve.

Ezek az adatok kritikusan fontosak a járvány terjedésének figyelemmel követése szempontjából annak érdekében, hogy mérsékelhessék az új vírusvariánsok bejutását az országba - hívta fel a figyelmet a járványügyi hivatal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×