eur:
395.84
usd:
369.27
bux:
72029.56
2024. július 2. kedd Ottó
Az elnöki sajtószolgálat által közreadott képen a rakétával felfegyverzett Passzát hadihajó matrózai az orosz haditengerészet napjának alkalmából tartott szentpétervári díszszemlén 2020. július 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Nem csak Fehéroroszországgal tart közös hadgyakorlatot az orosz haderő

Kína és Oroszország egyhetes közös haditengerészeti gyakorlatba kezdett szerdán a Kelet-kínai-tengeren, a gyakorlat célja az esetleges tengeri fenyegetések közös elhárítása, valamint a nemzetközi és regionális béke és stabilitás fenntartása - jelentette a kínai média.

A kínai és az orosz haditengerészet 2012 óta tart közösen nagyszabású tengeri gyakorlatokat, a kelet-kínai Csöcsiang tartományhoz tartozó vizeken jövő keddig tartó művelet pedig a két ország közelmúltban megkezdett katonai együttműködése elmélyítésének egy újabb állomása.

Az orosz haditengerészet csendes-óceáni flottjának zászlóshajójával, a Varjag rakétacirkálóval, valamint a Saposnyikov marsallról elnevezett fregattal képviselteti magát, míg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg haditengerészete egyebek között manőverező rakétával felszerelt rombolókat és fregattokat használ a hadgyakorlaton - közölte az TASZSZ orosz hírügynökség és a kínai haditengerészet.

Kína szeptemberben a 14 ország több mint 50 ezer katonájának részvételével megtartott Vosztok orosz gyakorlathoz csatlakozva hajókat küldött a Japán-tengerre. November 20-án japán védelmi minisztérium azt közölte, hogy a két ország hadihajói közös járőrszolgálatot is tartottak a Csendes-óceánon.

Hétfőn, Vlagyimir Putyin orosz elnök minszki látogatásával egy időben adták hírül, hogy az orosz hadsereg Fehéroroszországban tart hadgyakorlatot.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

Feladta a minden közgazdasági racionalitást mellőző kísérletét Erdoğan török elnök, amely szerint a magas infláció ellen alacsony kamatokkal lehet harcolni. Újraválasztása után egykori Wall Street-i bankárokat ültetett a jegybank és a pénzügyminisztérum élére, és szabad kezet adott nekik a korábbi gazdaságpolitikai hibák kijavítására. A gazdaságpolitika döntéshozói nagy lendülettel álltak munkába, és a piac ezt látványosan díjazza. Ám az is látszik, hogy a bizalom nem állt helyre a török vezetés kapcsán, a kockázatokat nem is szabad alábecsülni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×