eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Napi 10 órát Fortnite-ozott egy függő gyerek, szülei perelhetik a gyártót

Nem ettek, mosakodtak és aludtak a játékfüggő gyerekek, akik ügyében kanadai bíró hozott a szülőknek kedvező döntést: beperelhetik a játék fejlesztőjét.

A világszerte 350 millió felhasználóval bíró Fortnite-ot gyártó Epic Gamest és annak kanadai képviseletét fogták perbe a kanadai szülők.

A gyártó szerint a játékfüggőség nem pszichológiai zavar, a szülők ugyanakkor a WHO 2018-as döntése alapján függőségként tekintenek arra - írja a BBC.

A Fortnite ugyan ingyenes, de a játékban használható V-buck névre keresztelt fizetőeszközt pénzért lehet megvenni. A fejlesztő cégnek már 9 milliárdot hozott a játék.

Az egyik gyermek, akinek szülei a pert indítják, kevesebb mint két év alatt több mint 770 órát játszott a Fortnite-tal – ez napi több mint 10 óra játékot jelent.

A szülők a perben azt vélelmezik, hogy a játékot szándékosan úgy fejlesztették ki, hogy "erősen addiktív" legyen.

Sylvain Lussier bíró úgy ítélte meg, hogy a kereset nem "komolytalan", a videojáték-függőséggel kapcsolatos jelenlegi ismereteket pedig a dohányfüggőséggel kapcsolatos korai ismeretekhez hasonlította: "A dohány káros hatását sem egyik napról a másikra ismerték fel vagy ismerték el".

Úgy döntött, hogy azok a játékosok, akik Québecben élnek, és a Fortnite Battle Royale 2017. szeptember 1-jén történő megjelenése óta a függőség tüneteit tapasztalták, csatlakozhatnak a jogi eljáráshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×