eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szicília és az olasz szárazföld között közlekedő komp Villa San Giovanniban 2020. június 3-án, amikor a kormány feloldotta az olasz tartományok között és az ország és a külvilág között a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzárat.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Marco Costantino

Az olaszok ezeréves álmát valósíthatja meg Giorgia Meloni

Az ötlet, hogy egy híd köti össze Szicíliát az olasz szárazfölddel, már a rómaiak idején is felvetődött.

Az Olaszország és Szicília közötti híd 2009-ben majdnem megvalósult, és bár ezt 2013-ban lemondták, most izgalmas módon úgy tűnik, hogy valóban megépülhet a híd – írja a Sokszínű Vidék.

A szárazföldet és Szicíliát a Messinai-szoros választja el egymástól. A szoros legkeskenyebb pontján 3,1 kilométer széles, a szicíliai oldalon Messina kikötőváros, míg a szárazföldön a calabriai Villa San Giovanni városa található szemben egymással.

Az új hidat Giorgia Meloni olasz miniszterelnök javasolta, aki bejelentette, hogy az EU segítségét kéri a projekt finanszírozásához. Ha elkészül, több mint 3600 méter hosszú lesz – ezzel a mérettel pedig ez a híd lesz a világ leghosszabb függőhídja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×