eur:
394.87
usd:
367.67
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Biztonsági kerítés a washingtoni törvényhozás épülete, a Capitolium körül 2022. február 27-én. Joe Biden amerikai elnök március 1-jén tartja államfői évértékelő beszédét.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Zendülés miatt ítéltek el embereket Amerikában

Az amerikai esküdtszék bűnösnek találta zendülésre való szervezkedés vádjában a 2021. január 6-i, a Capitolium megtámadásával járó zavargások egyik fő vádlottját, Stewart Rhodes-t, akit a többi vádban felmentettek.

A 2009. óta létező Oath Keepers szélsőséges szervezet öt vezetője állt Washingtonban a szövetségi bíróság előtt 5 különböző vádpontban. A zendülésre vonatkozó vádban még egy embert, Kelly Meggs-t mondták ki bűnösnek az esküdtek. A többi vádlottat felmentették ebben a vádpontban, amelyet a békés hatalomátadás megállítását célzó átfogó terv kidolgozása miatt terjesztett elő az ügyészség.

Két embert találtak bűnösnek hivatalos eljárás megakadályozására vonatkozó szervezkedés vádjával, ugyanakkor a szervezet vezetőjét, Rhodes-t és két társát felmentették ebben a vádpontban.

Négy vádlottat bűnösnek találtak dokumentumok illetéktelen eltulajdonítása miatt, három embert pedig azért, mert hivatalos személyt akadályoztak kötelességének teljesítésében.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×