eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Rishi Sunak brit pénzügyminiszter sajtóértekezletet tart a koronavírus-helyzetről a londoni kormányfői rezidencián, a Downing Street 10-ben 2020. április 20-án, ahol bejelentette, hogy a folyamatok bizakodásra adnak okot, de a járvány megfékezését célzó korlátozásokat csak akkor lehet enyhíteni, ha már elhárult a betegség újbóli kiugró ütemű terjedésének veszélye.
Nyitókép: MTI/EPA/DOWNING STREET/Pippa Fowles

Keményen előszedi Rishi Sunakot az OpenDemocracy.net

Túl gazdag, túl befolyásos, vagyonnyilatkozata homályos, celebkedik - sorjáznak a kritikák a most hivatalba lépett brit miniszterelnök felé.

Kritikus hangú írásban támadja az új brit miniszterelnököt, Rishi Sunakot az OpenDemocracy.net. Mint a Mandiner által megtalált írás mindazt kínálja, "amit a politikus nem akart, hogy tudjunk róla", igaz, nyilvános adatokból dolgozott.

Kárára írják, hogy privilegizált életet élt, elkötelezett thatcherista, olyan iskolába járt, ahol manapság csaknem 20 ezer font a tandíj, innen ment át egy "40 ezres" iskolába. A cikk szerint akik ezekbe az iskolákba járnak, "elszakadnak a hétköznapi emberek valóságától".

Ezt alátámasztandó olvasható: Sunak pénzügyminiszterként gátolta a Covid-hitelkeret növelését, miközben maga otthon privát sportcentert épített.

Emellett nem ismert Rishi Sunak pontos vagyonbevallása sem, így nem tudni, mennyi köze van indiai felesége családjának informatikai cégeihez, mindenesetre a házaspár összvagyona több mint 350 milliárd forintnyit tesz ki.

Sunak múltjához sorolja az írást, hogy tanácsára halogatta a szigorúbb Covid-korlátozásokat Boris Johnson.

Amiatt is kritika éri, hogy PR-cég segítségével tartja karban imázsát, vagyis "celebkedik".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×