eur:
394.92
usd:
367.82
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
2017. június 9-én a moszkvai védelmi minisztériumban készített kép Szergej Szurovikin vezérezredesről, a Szíriában szolgáló orosz erők akkori parancsnokáról. Az orosz védelmi minisztérium 2022. október 8-án bejelentette, hogy Szurovikin tábornokot, a légierő főnökét kinevezik az Ukrajnában harcoló teljes orosz haderő parancsnokává.
Nyitókép: MTI/AP/Pavel Golovkin

Moszkvai váltás: új parancsnok dirigál Ukrajnában

Szergej Szurovikin tábornok személyében új parancsnokot nevezett ki az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúban részt vevő erők élére.

Szurovikin korábban a szíriai orosz erők vezetője és az orosz légierő parancsnoka is volt, előbbiért megkapta az Oroszország Hőse kitüntetést. Egy nyári jelentésében a minisztérium az Ukrajna déli részén harcoló erők parancsnokaként említette.

Bár hivatalosan soha nem jelentették be, az orosz média szerint az ukrajnai hadműveletet eddig Alekszandr Dvornyikov irányította, aki 2015-ben és 2016-ban Szíriában vezette az orosz csapatokat.

Az orosz nyugati katonai körzet élén múlt héten történt személycsere: Alekszandr Zsuravljov vezérezredes helyére Roman Berdnyikov vezérőrnagyot nevezték ki.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×