eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A dán fegyveres erők által közreadott kép a tenger felszínére törő buborékokról  egy nagyjából egy kilométer átmérőjű körben az Oroszországból Németországba földgázt szállító Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetékek szivárgása következtében a balti-tengeri Bornholm szigete előtt 2022. szeptember 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/Dán fegyveres erők

Az űrből is látható az Északi Áramlat szivárgása – kép

A Roszkozmosz műholdfelvételt osztott meg az Északi Áramlat gázszivárgásáról.

A Roszkozmosz továbbra is figyelemmel kíséri az Északi Áramlat és az Északi Áramlat 2 gázvezetékek gázszivárgásait – írja az Index.hu a Roszkozmosz közleménye alapján.

Az Oroszországot és Németországot összekötő, Balti-tenger alattlévő vezetékpárok üzemen kívül vannak: az Északi Áramlat 1 azért, mert az orosz fél augusztusban leállította a földgázszállítást. Az Északi Áramlat 2 pedig azért, mert a német fél Oroszország Ukrajna elleni támadása miatt februárban leállította a rendszer üzembe helyezési eljárását. A két vezetéken négy helyen szivárog a földgáz.

Az EU szerint szabotázs okozta az Oroszországból Európába tartó két nagy gázvezeték szivárgását, Ukrajna pedig „terrortámadással” vádolta Moszkvát. A Kreml az Ukrajnából érkező vádakra úgy reagált: ostobaság ezzel vádolni Moszkvát, és minél előbb ki kell vizsgálni az esetet. Végül közölték: a svéd ügyészség vizsgálja az Északi Áramlaton történteket és ragaszkodnak ahhoz, hogy a Gazprom is segítsen a kivizsgálásban.

A legújabb műholdfelvételt a Roszkozmosz tette közzé, amelyet a Canopus-B műhold készített:

Címlapról ajánljuk
Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

Az MI kinyitja a világot az okostelefon-használóknak, de ezt nem mindenki élvezheti

A legújabb, legfejlettebb mesterséges intelligencia-funkciók továbbra is a csúcskategóriás készülékek privilégiumai maradnak – mondta az InfoRádióban a hwsw.hu informatikai szakportál újságírója. Koi Tamás hozzátette: még jó ideig csak azok számára lesznek elérhetők ezek a funkciók, akik a legmodernebb, legdrágább telefonokat vásárolják meg.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×