eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Bank of England londoni székháza 2022. augusztus 17-én. Nagy-Britanniában az infláció elérte a 10,1 százalékot, az utóbbi 40 év legmagasabb szintjét. A brit jegybank recesszióra figyelmeztet, miközben a megélhetési költségek, azon belül elsősorban az élelmiszerárak emelkedése felfelé hajtja az inflációt, és az a Bank of England előrejelzése szerint az év végére 13 százalékra nő az országban.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Soron kívüli eszközvásárlásba kezdett a Bank of England a piac stabilizálásáért

A font értéke a dollárral szemben mélységi rekordon van.

Állampapír-vásárlásba kezdett szerdán a Bank of England a font meredek gyengülésével járó piaci viharok csitítása érdekében.

A brit jegybank a rendkívüli intervenciót azzal indokolta, hogy ha a piacok "rendellenes működése" folytatódik, vagy ha a helyzet még tovább romlik, az már érdemi kockázatot jelentene Nagy-Britannia pénzügyi stabilitására.

Egy ilyen helyzetben indokolatlan módon feszesebbé válnának a pénzügyi kondíciók és csökkenne a hitelkiáramlás a reálgazdaságba – fogalmaz szerdai bejelentésében a Bank of England.

Az elmúlt napokban mélységi rekordokra zuhant a font árfolyama a dollárral szemben, mindenekelőtt azért, mert a piaci szereplők aggályosnak tartják a brit kormány által a múlt héten bejelentett, szinte példátlan mértékű adócsökkentési program finanszírozhatóságát és államadósság-növelő hatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×