eur:
399.72
usd:
361.6
bux:
73535.49
2024. október 2. szerda Petra
A török elnöki hivatal sajtóirodája által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan török elnök felszólal a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti frakciójának ülésén az ankarai parlamentben 2020. november 11-én. Erdogan kijelentette, hogy a hegyi-karabahi fegyveres konfliktust lezáró orosz-azeri-örmény megállapodás nyomán felállítandó török-orosz központnak köszönhetően véget ér az azeri föld 28 éve tartó örmény megszállása. Két nappal korábban Nikol Pasinján örmény miniszterelnök Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnökkel és Vlagyimir Putyin orosz államfővel megállapodást írt alá a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus lezárásáról.
Nyitókép: MTI/EPA/Török elnöki hivatal sajtóirodája

Erdogan: a háború gyors lezárásával kecsegtetett az orosz elnök

Oroszország hajlandó a lehető leghamarabb véget vetni az ukrajnai konfliktusnak – mondta Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök a PBS-nek adott interjújában.

Arra a kérdésre, hogy milyen gyorsan érhet véget a konfliktus, a török ​​vezető úgy fogalmazott:

„Üzbegisztánban találkoztam Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és nagyon kiterjedt megbeszéléseket folytattam vele. Azt mondta nekem, hajlandó ennek a konfliktusnak a lehető leghamarabb véget vetni” – idézi a 24.hu a török elnök szavait, aki szerint a dolgok jelenlegi állása meglehetősen problematikus.

„Csak azt szeretnénk látni, hogy békével fejeződjön be ez a háború” – tette hozzá Recep Tayyip Erdogan.

Oroszország és Törökország elnöke pénteken az üzbegisztáni Szamarkandban tárgyalt. Putyin a tárgyalások után kijelentette, hogy a török ​​elnök érdemben hozzájárul a helyzet normalizálásához, többek között az élelmiszerválság rendezésére irányuló lépésekkel.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Jelentős romlás van a nemzetközi hangulatban, a Fed jelzései után a geopolitikai fejlemények is megmozgatták a devizapiacot. A rossz hangulatban a tőzsdék esnek, és a környezet most nem kedvez a forintnak sem. De ezen túlmenően egyedi magyar okok és több technikai tényező is hozzájárult ahhoz, hogy a forint euróval szembeni árfolyama ma másfél éves mélypontra esett, és átvitte a 400-as szintet. A forint árfolyamának alakulása fontos témája lesz a Portfolio makrogazdasági konferenciájának, amelyre itt tudsz jelentkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×